Obțineți asistență pentru SECURITHOR

Indiferent de motiv, este ușor pentru a obține sprijin din partea MCDI, care sunt factorii de decizie ai SECURITHOR.  Achiziționarea SECURITHOR vine cu instalarea inițială facuta de MCDI  precum și o perioadă de acoperire a suportului tehnic. Perioada de acoperire a suportului poate fi extinsă atunci când aveți nevoie, inclusiv pentru actualizări și upgrade-uri.

Sprijin direct

Cel mai simplu mod de a obține sprijin,  este de a contacta direct MCDI in timpul orelor de lucru, de luni până vineri 8-18H cu excepția sărbătorilor naționale.

Telefon: +514.481.1067 (engleză și franceză)

Linie directa in Spańiola: +514.487.0441

Skype: mcdi-hq

support@mcdi.com

FAQ

Verificați secțiunile frecvent. Este o bună sursă de informații.
Secțiunea FAQ include de asemenea o formă de a pune mai multe întrebări astfel încât să putem adăuga noi functiuni.

După ore

Oferim contractul pentru ore de sprijin in afara programului de lucru în limba engleză, Spañiola și franceză.  Contactați personalul SECURITHOR pentru a discuta care opțiune este cea mai bună pentru dumneavoastra.

Tichete Suport

Este una dintre cele mai rapide cai de a contacta personalul SECURITHOR.  Când completați un bilet de sprijin acesta este trimis la mai multe persoane și veți obține un raspuns mai rapid.

Documentare

Mai multe documente, cum ar fi cele de început sunt deja disponibile. Dacă nu le aveti, contactați personalul SECURITHOR pentru a obține actualizări și documente pe teme specifice, cum ar fi modul de acces Web.

Canalul Youtube

Verifica SECURITHOR Youtube Channel pentru descrieri video despre caracteristicile  SECURITHOR. Revino pentru ca clipurile video sunt adaugate regulat.